Home 9 Artrose

Artrose

Heb jij de diagnose artrose gekregen? Heb je last van pijn, stijfheid en word bewegen moeilijker? Wil je advies en hulp bij bewegen?

Artrose is een aandoening in een gewricht. In het gewricht word de kwaliteit van het kraakbeen minder, soms kan het gewricht ontstoken raken en veranderd het bot bij het gewricht. Je krijgt last van pijn, stijfheid en moeilijkheden met bewegen. Gewrichten waarin artrose vaak voorkomt zijn de heupen, knieën, rug en nek, maar ook in de duim en vingers en de grote teen. Soms in meerdere gewrichten tegelijk. Belangrijk bij artrose is bewegen. Daarmee voorkom je dat spieren verslappen, pezen en gewrichtskapsel overbelast raken wat tot meer pijn kan leiden. Onder begeleiding van onze ViaVit fysiotherapeuten krijg je oefeningen om de spieren zo sterk mogelijk te maken en voorkom je hiermee vaak een operatie. Mocht dit toch nodig zijn, kan de ViaVit therapeut je begeleiden tijdens de revalidatie.

Vergoeding
Artrose van heup en knie en revalidatie na een operatie kan geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de basisverzekering. Andere vormen van artrose word vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Maak een afspraak

Wat is je klacht